Selamat BerHoliday to Me..

Salam allzz..

Arinie pla, baru selesai majlis perkahwinan abg kpd my bestie’s Nessa.. Td pagi antar dia n family p terminal.. Semuanya telah berjalan dgn lancar.. Alhamdulillah..

Esok pla, aku ngan Mr Hubby mo berholiday p KK.. Tp xtau pa plan, rsa2nya kami mo p tpt yg xpernah kami p kot.. Hihi..

Xsabar owh mo p release tensen, tsgt la tensen sejak dua menjak nie.. Cheh.. Skrg nie cpt tul rsa panas ati bla ada yg xkena.. Sabar, sabar, sabar.. Tue ja la yg dpt aku buat.. Huhu..ūüėÄ

Hmm, brg pun blum lg packing.. Xtau mn menghilang excited aku nie.. Maybe terlalu fkrkn keja kot.. Lek ja la ah..

K la, spai cni ja la.. Till da next N3.. Daaarrrr

Posted with WordPress for BlackBerry.

May 30, 2011. Holiday. Leave a comment.

Since My Last N3

Salam allzz..

Hmm, mo dkt 6bln since my last N3.. Actually I got my own blog, My Lovely Diaries Eva.. Tp tpaksa la aku kembali to my 1st blog, utk memudahkan aku mengupdate.. Cheh, alasan tu burrgghh..

Miss a lot nie blog, byk kenangan aku d cni.. So, starting frm now aku akan share n update d cni.. Byk tul ttgl story yerk.. My diary d blogspot pun lama tul xupdate sejak bz kebelakangan nie..

K la, sampai cni ja dlu ya.. :p

Posted with WordPress for BlackBerry.

May 29, 2011. Uncategorized. Leave a comment.

Sadness in the Joy

Salam…

Baru arinie dpt meluangkan masa dengan berblog.. Lama sdh xshare story kann..¬†Lepas ja celebrate my hubby’s bufday, menghilang trus.. hehe

Actually byk jg mo story nie, tp xtau mo stat dr mn dlu.. Tahun baru Isam sdh pun bermula, so azam utk tahun baru sdh pun bertukar.. hehe, mudah2an la tercapai ya.. Doakn yus k..ūüėÄ

Last 2 weeks,  aku tender resignation letter aku.. Macam xpercaya last week aku sdh start d tpt keja baru.. Rasa sedih jg la bila berhenti, byk experience yg aku dpt.. N miss sgt2 ngan my ex-colleague.. Nie pun mengejut jg aku tender surat resign, tiba2 dpt tawaran keja d tpt len.. At last, syukur alhamdulillah.. Tapi aku xkn lupa my previous company n my colleagues  yg byk mengajar dan byk membantu..

The last day with my ex-colleagues..

Nie ja la gmbr yg aku smpt berposing utk jd kenangan.. hehe

Skrg nie aku kena stat keja ngan keja yg baru, environment yg baru, staff yg baru.. Penat rasanya bila btukar2 tempat keja kann.. As long keja n rezeki aku dpt nie halal..

Amin!!

December 17, 2010. Friend, Uncategorized. Leave a comment.

Happy B’Day Mr. Hubby From Rynee

 

Seperti yg dijanjikan, upload pic my hubby’s bufday.. Sama kan ngan title yg aku post..¬† HeheūüėÄ

Nie cupcake aku order kira 3 ari sblm bufday Mr. Hubby, terima kasih kpd Azean HomeMade coz bg design yg lawa. N taste mmg memuaskan hati.. Next tyme will try another flavour.. Chewah!!

Malas mo byk cita, lets picture tell da story.. hihi

06.11.2010 – tepat 00:00 wish bufday to Mr. Hubby

Terima Kasih byk2 ngan my brother n sis in law tlg bt surprise utk Mr. Rahman nie.. hehe

Lurve U, Mr. Rahman

 

Kecian my niece, mo ttdo celebrate bufday.. Nie pun my brother yg spend McD, pkul 00:00++ lg tue went to McD..

My best buddy, Ekyn & Maznah.. Da next day, tmnkn hubby p cut his new hair style..

Taddaaa, new hair style.. Tp Mr. Rahman xbrapa suka la pla..

Mmg memenatkan jg la tyme bufday Mr. Rahman, nie mesti tagih nie bufday aku thn depan.. huhu

Okie la, nie mo blk sdh dr tpt keja.. Maybe Mr. Rahman sdh tunggu d bwh kot..

Daarrrr…ūüėÄ

November 8, 2010. Family. Leave a comment.

Happy Birthday!!!

03.11.2010 – Happy Birthday to My Lil Sis, Nur Auni Binti Adnan..

Masuk 1thn sdh my Lil Sis, kecian pla.. My Papa teda utk celebrate bufday dia yg pertama.. Walaubagaiman my papa  always pray for her.. N buat yg terbaik utk membesarkn dia.. Semalam baru me n my hubby p wish bufday ngan my lil sis, Auni.. Nsb dia blum tdo tyme kami p sna..  Esok pla My hubby punya birthday, have plan sdh mcm mn mo bg surprise..

Jeng.. Jeng.. Jeng..

 

06.11.2010 – Happy Birthday to¬†U, Mr Rahman Bin Nuar…

Ya Allah, lindungilah suamiku dr segala bahaya yg bleh memudaratkan dia, panjangkanlah umur suamiku, limpahknlah rezeki kepada suamiku, permudahkanlah segala urusan suamiku, sihatkanlah tubuh badan suamiku, berikanlah suamiku kekuatan utk mengharungi segala dugaan dan tanggungjawabnya.

Amin!!! 

                     

                        

November 5, 2010. Family. Leave a comment.

My Story Part II

Yeah, arinie aku mo smbg share story lg.. Lama sdh x “ter”update kan¬†(mcm xsengaja ja x update blog nie, hihi), tue la ada part2..

Tp xtau mcm mn mo starting kali nie, uuurrrgggghhh!! Blur la pla.. Waktu sekarang ja aku ada masa utk update nie blog.. Klo hari lain sorry to say la jwbnya.

¬†Nsb sekarang ada masa utk update nie blog, selama aku keja ngan company Agent Perkapalan teda masa utk surfing internet la terutama awl bulan n ujung bulan.. Best keja ngan company nie, walaupun byk stress tp byk yg kita bleh blaja.. Org kata “take it as ur experience”..

Mula2 ja keja d cni, mcm tkut xterangkat tue keja.. N then colleague cni best2 gila, satu kepala la.. Bln September aritue, smua staff cni kena antar p induction di KL.. Kena bahagi 2 group, nsb kami (Suzie, Me, n Hillary) kena antar after we get the salary.. Dapat la shopping ckit2, chewah!!

Pastu Bos bg kami duit bonus utk shopping d sna, hehe.. Thanks a lot ya Bos.. Hihi

Klo ikutkn byk mo story time kami d KL time induction tue, tp mls la mo tulis panjang2.. Dapat share story from da picture ja la..

 Nie tyme Bezday Bos..

Me n Suzie dlm teksi on d way p MidValley.. Kami menginap d Cititel..

Hmm, ari pertama ja kami sampai d KL ja kami trus jln nek Monerail, KTM, Train.. Punya penat 1st day sblm induction kami stat da next day.. Orang kata lepaskan tensen nie..

2nd day РAwal pagi kena bgn utk p Induction WSM d One Sentral..

3rd day – Lunch time..

B4 leaving, sempat lg posing for da last Induction kami.

On d way p KL Sentral – MidValley

Masa nie mo tercabut sdh kaki, terlampau berjalan ja 3ari berturut2..

Bln November nie pula, kami di antar lagi p Port Dickson utk Annual Dinner.. Wait for da update k.

Enough for today, terlampau pjg sdh karangan aku nie..

Have a nice day.. Salam..ūüėÄ

October 29, 2010. Uncategorized. Leave a comment.

My Story Part I

Salam to My WordPress..

Hari ini 28.10.2010 (Khamis), aku mo meluangkan masa ngan meng-update apa yg telah lama di tinggalkan.. Chewah!! Pa punya ayat la aku pakai nie..

Lama owh aku tinggalkan blog aku selepas aku update ngan pemergian Arwah Din Beramboi.. Banyak perubahan yg berlaku pada diriku and sekeluarga.. Untuk Story Part I nie bagus aku mulakan terupdate ttg aku n si suami.. Hihi

X terasa pula sekarang nie mo masuk bulan November, bila masuk bulan November nie konpom la ada sambutan hari jadi xlama lagi.. Hmm, mo tau sepa?? Of  coz la my beloved hubby, xtau la pa mo bg present utk dia.. Semalam ada pula aku tanya pa hadiah dia mo utk thn nie, tau pa dia ckp..

Mrs. Wife: B, xlama lagi hari jadi ko kan.. Pa present ko mo thn nie??

Mr. Hubby: Ya la.. Klo aku mo hadiah, aku mo engine keta..

Mrs. Wife: Gila kali ah, basic aku klo simpan pun xdpt jg aku bg hadiah engine  ya B.. (Kureng, dia ingat gaji aku nie gaji GM..)

Mr. Hubby: X pa la, bonet ja la.. Hehe

Mrs. Wife: Wah!! Mo bonet lg.. Sorry la B, cannot make ur wish come true.. Hikhik

Gara2 kami bercitcat smlm, akhir pula kami tidur.. Punya ssh mo bangun tadi pagi, uuaaaarrrggghh!!!

Hari jadi aku pula sudah lepas, teda sambutan utk bezday aku tahun nie.. Cuma Mr. Hubby bawa dinner Western Food ja di Port View lama.. Tahun nie byk dugaan kami harungi.. Baru skrg nie rasa mcm lega, syukur jg la pa yg ada skrg nie..

Selepas ja Hari jadi ku yg ke-18 (ke-18 apanya, hehe) ke-24 la, ada perubahan yang aku lakukan pada diriku.. Kali nie aku mmg sdh bersedia n terbuka hati utk memakai hijab.. Nnt aku share da picture k, literally new me.. hehe

Rasanya bila buat perubahan pada diri nie, mmg byk perubahan positif la.. Tp sblm tue, mmg sdh bt persediaan.. Banyak aku bli shawl dr on9.. Nie smua support dr my best buddy Norasekin.. Dia la jd mangsa aku, cari sana sini laman web utk bli shawl yg murah n cantik. If u guys mo tgk shawl2 yg cantik n murah, just click HERE..

 At last, aku pkai hijab after da day celebrate my bezday.. Mula2 my hubby blum bersedia pun, tp skrg sedap mata dia memandang wife dia nie.. hehe

 

 

 Wah!! Lama sdh aku xupdate nie blog, aku lupa sdh mo upload picture d cni.. hehe

Xpa, will update soonest My Story Part II..

October 28, 2010. Family. Leave a comment.

Takziah to Allahyarham Din Beramboi

Pagi-pagi aku sudah trima berita yang mengejutkan..

Sampai ja d opis, aku buka facebook.. Kira mo buka untuk main game, skali aku terbaca post aznil.. Memang mengejutkan, beberapa ari aku baca post Afdlin Shauki & Aznil mengenai arwah Din Beramboi.. Drg post mengenai keadaan arwah, sblm nie keadaan arwah dlm beberapa ari nie menunjukkan positif..

Tiba-tiba ja arinie dpt berita pemergian Allahyarham Din Beramboi, terasa kehilangan beliau..

Teringat pula arwah tyme jd juri Raja Lawak Astro.. Kata-kata terakhir yang aku rsa len bila dia ckp ngan Alex “Bila saya tiada sdh d era, kamula akan ganti tempat saya”.. Hmm, macam tanda2 pemergian beliau..

Mari la kta ramai2 sedekahkan beliau Surah Al-Fatihah.. Semoga beliau dicucuri rahmat dan berada dengan orang-orang yang beriman..

Amin……

April 2, 2010. Uncategorized. Leave a comment.

Miss My WordPress

Salam..

Lamanya xbagi salam ngan my lil blog.. Rindu sgt2, byk btul mo share story d cni.. Nie la tempat aku utk share story ngan org yg sudi msk n baca blog nie.. Hehe

Selama keja d tempat baru nie, teda masa mo update blog. Nda pula terasa esok mo msk bulan april.. Sdh 2 bulan aku bekerja dengan agen perkapalan.. So far, keja nie aku bleh handle.. Org2 nya pula tidak la membosankan, setiap ari ada ja gelagat drg..

Byk jg gmbr mo d share d cni, cuma teda masa untuk upload.. Nie pun pinjam broadband my sis in law..

Maybe next tyme baru aku upload gmbr yg terlatest.. Wah!! Nie pun ngantuk sudah.. Nnt aku akan update lg ya..

TATATITITUTU

March 31, 2010. Uncategorized. Leave a comment.

D Day!!

Today is my last day working at this company. It’s kind of sad to leave work I just started two weeks ago. But I also had to notice 24 hours.

Im feeling relieved when I submit the notice to a higher authority. Now waiting time to return and start a new job in next month. It seems I have no problem working in a new place because I have a lot of experience in moving work, I can adapt to wherever I worked. Hopefully I can work, I can adapt and learn quickly.

I was now looking for permanent work .. I am too tired of work under the contract .. I have been lucky enough to still work .. This time I want to try to survive longer in this company will come.  Pray for me to be more successful in getting a career.

Enough already to this day I update my lil blog. Only possible after this day, difficult for me to fill my lil blog, I cannot be online facebook, chat with a friend .. hukhuk, very sadness ..

January 27, 2010. Uncategorized. Leave a comment.

Next Page »